Werken voor het OCMW

Vacatures

OCMW-Temse is een dynamische organisatie die met een 300-tal medewerkers en een breed aanbod van diensten en instellingen een belangrijke plaats inneemt in het welzijns- en zorgaanbod van de gemeente Temse.

Wilt u ook werken voor het OCMW? Kom dan geregeld een kijkje nemen op deze pagina. Lopende vacatures worden steeds op onze website geplaatst.

Lopende vacatures

 • Jobstudenten juli en augustus

  Geplaatst in: Jobstudenten, Nieuws, Sticky, Vacature

  JobstudentenGezocht

   

   

   

  Voor de vakantiemaanden juli en augustus 2019 zoekt het OCMW opnieuw tal van gemotiveerde jobstudenten voor vakantiewerk.

  Kandidaat?

  Stuur het inschrijvingsformulier, gericht aan het Vast Bureau van het OCMW, terug naar Kouterstraat 1, 9140 Temse. U kan het ook mailen naar personeelsdienst@ocmwtemse.be.

  Meer details over de beschikbare plaatsen vind je hier.

  Nieuws geplaatst op 08/02/2019
 • Zorgkundige

  Geplaatst in: Nieuws, Vacature

  Functie woonzorgcentrum:

  Door jouw zorgkundige handelingen, behartig je het totale welzijn van de bewoners samen met je collega’s binnen een multidisciplinair team. Je draagt bij tot het creëren van een volwaardig thuismilieu, waar een optimale verpleging en verzorging kan gekoppeld worden aan een zo comfortabel en aangenaam mogelijk verblijf van onze bewoners.

  Functie DGAT (Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg) :

  Het verrichten van verzorgende en huishoudelijke taken op maat aan huis bij cliënten, om een zo optimaal mogelijk gezinsleven in stand te kunnen houden, of de oudere of mindervalide zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

  Profiel:

  Je bent in het bezit van een diploma dat toegang geeft tot het beroep zorgkundige (een visum is een must). Je hebt een hart voor mensen, het zorgen voor bewoners/cliënten, familie en collega’s geeft jou duidelijk energie. Je bent een echte teamspeler.

  Aanbod:

  Je kan werken binnen een positief klimaat, een goede communicatie en een waarderende omgang tussen collega’s. Naast een aantrekkelijke verloning volgens barema’s van de openbare sector C1-C2 (inclusief maaltijdcheques, fietsvergoeding en hospitalisatieverzekering na 1 jaar dienst), kan je volop mee genieten van onze investeringen in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

  Interesse?

  Bezorg je kandidatuur (CV, motivatiebrief, kopie diploma en uittreksel strafregister) via info@ocmwtemse.be of per post t.a.v. Vast Bureau, Kouterstraat 1, 9140 Temse.

  Nieuws geplaatst op 08/02/2019
 • Hulpkok (100%, D1-D3)

  Geplaatst in: Nieuws, Vacature

  Functie:

  Je staat in voor het aanbod van kwalitatieve, aangepaste, dieetgerichte, afwisselende en verzorgde maaltijden aan de bewoners van onze woonzorgcentra en personeel. Je houdt rekening met de wettelijke regels inzake voedingshygiëne.

  Meer informatie vind je ook terug in onze infobrochure.

  Profiel:

  • Minstens 3 jaar relevante werkervaring kunnen bewijzen,
  • houder zijn van een diploma of getuigschrift van het hoger secundair beroepsonderwijs binnen een erkende hotelschool of grootkeukenopleiding strekt tot aanbeveling.

  Aanbod:

  • Werken binnen een positief klimaat, met  duidelijke antwoorden en een goede communicatie
  • verloning volgens barema (D1-D3)
  • maaltijdcheques en fietsvergoeding
  • Vervangingscontract onbepaalde duur met optie vast (na deelname examenprocedure)

  Interesse?

  De kandidaatstellingen worden gericht aan OCMW-Temse, t.a.v. Vast Bureau. Kouterstraat 1, 9140 Temse of info@ocmwtemse.be met vermelding van “kandidatuur hulpkok”

  Bezorg ons uiterlijk tegen 24 februari een CV, motivatiebrief, kopie van een relevant diploma en uittreksel uit het strafregister (datum poststempel of e-mailbericht telt).

  Nieuws geplaatst op 07/02/2019
 • OCMW Temse is op zoek naar

  Geplaatst in: Nieuws, Sticky, Vacature

  Poetsmedewerker thuiszorg
  Het verrichten van  onderhoudstaken en mee behartigen van het totale welzijn van de cliënten door in te staan voor een optimale dienstverlening. Concreet zal je instaan voor de schoonmaak bij mensen thuis.

  Hulpkok

  Je staat in voor het aanbod van kwalitatieve, aangepaste, dieetgerichte, afwisselende en verzorgde maaltijden aan de bewoners van onze woonzorgcentra en personeel. Je houdt rekening met de wettelijke regels inzake voedingshygiëne.

  Zorgkundige

  WZC: Door jouw zorgkundige handelingen, behartig je het totale welzijn van de bewoners samen met je collega’s binnen een multidisciplinair team. Je draagt bij tot het creëren van een volwaardig thuismilieu, waar een optimale verpleging en verzorging kan gekoppeld worden aan een zo comfortabel en aangenaam mogelijk verblijf van onze bewoners.

  DGAT: Het verrichten van verzorgende en huishoudelijke taken op maat aan huis bij cliënten, om een zo optimaal mogelijk gezinsleven in stand te kunnen houden, of de oudere of mindervalide zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

  Nieuws geplaatst op 19/12/2018
 • Gezocht: Poetsmedewerker thuiszorg

  Geplaatst in: Nieuws, Vacature

  Functie: Het verrichten van  onderhoudstaken en mee behartigen van het totale welzijn van de cliënten door in te staan voor een optimale dienstverlening.

  Concreet zal je instaan voor de schoonmaak bij mensen thuis.

  (meer…)

  Nieuws geplaatst op 28/08/2018
 • OCMW Temse zoekt verpleegkundige

  Geplaatst in: Nieuws, Nieuwsarchief, Vacature

  Binnen haar woonzorgcentra, biedt het OCMW van Temse, dagelijks een warme, respectvolle en veilige woon-zorgdienstverlening op maat van de behoefte van haar individuele bewoners en hun familie. Daarbij wordt de zelfredzaamheid van de bewoners gestimuleerd en trachten we hen zo lang mogelijk deel te laten blijven uitmaken van de lokale gemeenschap. (meer…)

  Nieuws geplaatst op 22/06/2017

 • Spontane sollicitaties

  Wij zijn bijna continu op zoek naar nieuwe personeelsleden teneinde verschillende afwezigheden (ziekte, zwangerschap, loopbaanonderbreking,…) van titularissen op te kunnen vangen en dit vooral binnen de functiegroepen verpleging, verzorging, schoonmaak en keuken.

  Heeft u zin om mee te werken binnen het geëngageerde team van het OCMW Temse? Uw CV is welkom op volgend postadres:

 • Jobstudenten (weekendwerk)

  Wij zoeken studenten voor ondersteuning van logistieke taken tijdens de weekenden. dit omvat o.a. het op- en afdienen van maaltijden, het smeren van boterhammen, transport van maaltijdkarren, …

  Profiel:

  Werklustig, stipt, betrouwbaar, gemotiveerd, kennis van het Nederlands, vlot in de omgang en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. je hebt natuurlijk ook een warm hart voor ouderen.

  Aanbod:

  • Verloning van €11,21 netto per uur (+ eventuele zondagspremie).
  • Tewerkstelling op zaterdag en/of zondag van 11u tot 13u en/of van 16u tot 18u.

  Wil je meer informatie of wil je je kandidaat stellen?

  Neem dan zeker contact op met de personeelsdienst op 03/710.25.88 of via personeelsdienst@ocmwtemse.be.

  Je kan je kandidatuur ook per post bezorgen naar personeelsdienst, Kouterstraat 1, 9140 Temse.

 • Jobstudenten juli en augustus

  JobstudentenGezocht

   

   

   

  Voor de vakantiemaanden juli en augustus 2019 zoekt het OCMW opnieuw tal van gemotiveerde jobstudenten voor vakantiewerk.

  Kandidaat?

  Stuur het inschrijvingsformulier, gericht aan het Vast Bureau van het OCMW, terug naar Kouterstraat 1, 9140 Temse. U kan het ook mailen naar personeelsdienst@ocmwtemse.be.

  Meer details over de beschikbare plaatsen vind je hier.

 • Jobstudenten

  Voor de vakantiemaanden juli en augustus zoekt het OCMW elk jaar opnieuw tal van gemotiveerde jobstudenten voor vakantiewerk. Hou onze lopende vacatures in de gaten om u op tijd te kunnen inschrijven.

Stages

Onbezoldigde (school)stages

Binnen onze diensten en instellingen aanvaarden wij geregeld (school)stages na goedkeuring van een stageaanvraag. Deze (korte of lange) stages hebben meestal betrekking op studenten of cursisten binnen de schoonmaak, keuken, logistiek, verzorging of maatschappelijk werk.

De stageaanvraag dient steeds te gebeuren door de school of opleidingsorganisatie en is welkom op volgend postadres:

Na goedkeuring door het OCMW dient de school voor aanvang van de stage te zorgen voor:

 • een medisch attest van een erkende medische dienst indien dit is vereist
 • individuele stageovereenkomsten (in 3 exemplaren) reeds ondertekend door de student/cursist (of diens ouders) en de directie van de school of opleidingsorganisatie. De personeelsdienst stuurt één ondertekend exemplaar terug, houdt één bij voor het OCMW en geeft één exemplaar aan de student/cursist bij aanvang van de stage.

Het OCMW-personeel staat tijdens de stage graag in voor de deskundige begeleiding op de werkvloer, doch verwacht tevens een goede begeleiding en opvolging vanuit de school of opleidingsorganisatie.

Bezoldigde stages: leerwerkplaatsen (deeltijds leren en werken)

Het OCMW Temse biedt per schooljaar maximaal 3 leerwerkplaatsen aan voor studenten uit het deeltijds beroepssecundair onderwijs. Met hen wordt dan een Beroepsinlevingsovereenkomst (BIO) afgesloten. Deze leerwerkplaatsen worden als volgt verdeeld:

 • één in de keuken
 • één in de logistiek
 • één in de personenzorg

Bijkomende voorwaarden zijn:

 • studenten moeten inwoner zijn van Temse
 • studenten moeten bij de eerste BIO minimum 16 jaar zijn en nog geen 18 jaar
 • studenten moeten vooraf een (sollicitatie)gesprek voeren met het OCMW

De aanvraag voor een leerwerkplaats (BIO) dient steeds te gebeuren door de onderwijsinstelling en is welkom op volgend postadres:

Meer info omtrent BIO is te vinden in onderstaande link: http://www2.vlaanderen.be/personeelsbeleid/bijlagen/stages/De_BIO_in_vraag_en_antwoord_oktober08.pdf