Werken voor het OCMW

Vacatures

OCMW-Temse is een dynamische organisatie die met een 300-tal medewerkers en een breed aanbod van diensten en instellingen een belangrijke plaats inneemt in het welzijns- en zorgaanbod van de gemeente Temse.

Wilt u ook werken voor het OCMW? Kom dan geregeld een kijkje nemen op deze pagina. Lopende vacatures worden steeds op onze website geplaatst.

Lopende vacatures

 • Technisch medewerker – elektricien (C1-C3)

  Geplaatst in: Nieuws, Nieuwsarchief, Vacature

  Functie:

  Instaan voor een verzorgde, onderhouden en veilige infrastructuur en accommodatie ten bate van alle bewoners  en het personeel, met voorname focus op de elektrische infrastructuur. Dit zowel in de woonzorgcentra als in de burelen van de centrale administratie.

  Profiel:

  • diploma of studiegetuigschrift van minstens hoger secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld in een elektrotechnische richting of daarmee gelijkgesteld;
  • In het bezit van rijbewijs B
  • Laatstejaarsstudenten kunnen zich ook kandidaat stellen.

  Aanbod:

  • Een aangename werksfeer met werkzekerheid
  • Ruimte opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
  • Verloning volgens barema’s openbare sector C1-C3
  • Maaltijdcheques (€6), fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering

  Meer informatie: uitgebreide functieomschrijving, aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure vind je in de infobrochure.

  Interesse? Bezorg je kandidatuur (CV, motivatiebrief, kopie diploma, uittreksel strafregister, kopie rijbewijs) uiterlijk op 6 juni via info@ocmwtemse.be of per post t.a.v. voorzitter dhr. Werner Maerevoet, Kouterstraat 1, 9140 Temse.

  Er wordt op dinsdag 29 mei een infosessie georganiseerd om 19u in het vormingslokaal van OCMW Temse, Kouterstraat 1, Temse. Vooraf inschrijven is niet nodig.

  Nieuws geplaatst op 09/05/2018
 • Zorgkundigen en verzorgende (C1-C2)

  Geplaatst in: Nieuws, Nieuwsarchief, Vacature

  Functie woonzorgcentrum:

  Door jouw zorgkundige handelingen, behartig je het totale welzijn van de bewoners samen met je collega’s binnen een multidisciplinair team. Je draagt bij tot het creëren van een volwaardig thuismilieu, waar een optimale verpleging en verzorging kan gekoppeld worden aan een zo comfortabel en aangenaam mogelijk verblijf van onze bewoners.

  Functie DGAT (Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg) :

  Het verrichten van verzorgende en huishoudelijke taken op maat aan huis bij cliënten, om een zo optimaal mogelijk gezinsleven in stand te kunnen houden, of de oudere of mindervalide zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

  Profiel:

  Je voldoet aan de gestelde aanwervingsvoorwaarden (zie infobrochure). Je hebt een hart voor mensen, het zorgen voor bewoners/cliënten, familie en collega’s geeft jou duidelijk energie. Je bent een echte teamspeler.

  Als zorgkundige kan je zowel binnen het WZC als de DGAT aan de slag. Als verzorgende kan je enkel binnen de DGAT werken.

  Aanbod:

  Opname in wervingsreserve voor zorgkundige en/of verzorgende, bij openstaande vacature kan je werken binnen een positief klimaat, een goede communicatie en een waarderende omgang tussen collega’s. Naast een aantrekkelijke verloning volgens barema’s van de openbare sector C1-C2 (inclusief maaltijdcheques, fietsvergoeding en hospitalisatieverzekering), kan je volop mee genieten van onze investeringen in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

  Meer informatie:

  Uitgebreide functieomschrijving, aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure vind je in de infobrochure .

  Er wordt op 15 mei 2018 een infosessie georganiseerd om 19u in het vormingslokaal van OCMW Temse, Kouterstraat 1. Vooraf inschrijven is niet nodig.

  Interesse?

  Bezorg je kandidatuur (CV, motivatiebrief, kopie diploma, uittreksel strafregister en inschrijvingsformulier) uiterlijk op 23 mei 2018 via info@ocmwtemse.be of per post t.a.v. voorzitter dhr. Werner Maerevoet, Kouterstraat 1, 9140 Temse.

  Nieuws geplaatst op 02/05/2018
 • Wil je ons team vervolledigen?

  Geplaatst in: Nieuws, Sticky, Vacature

  Momenteel zijn wij op zoek naar:

  Nieuws geplaatst op 14/12/2017
 • OCMW Temse zoekt verpleegkundige

  Geplaatst in: Nieuws, Nieuwsarchief, Vacature

  Binnen haar woonzorgcentra, biedt het OCMW van Temse, dagelijks een warme, respectvolle en veilige woon-zorgdienstverlening op maat van de behoefte van haar individuele bewoners en hun familie. Daarbij wordt de zelfredzaamheid van de bewoners gestimuleerd en trachten we hen zo lang mogelijk deel te laten blijven uitmaken van de lokale gemeenschap. (meer…)

  Nieuws geplaatst op 22/06/2017

 • Spontane sollicitaties

  Wij zijn bijna continu op zoek naar nieuwe personeelsleden teneinde verschillende afwezigheden (ziekte, zwangerschap, loopbaanonderbreking,…) van titularissen op te kunnen vangen en dit vooral binnen de functiegroepen verpleging, verzorging, schoonmaak en keuken.

  Heeft u zin om mee te werken binnen het geëngageerde team van het OCMW Temse? Uw CV is welkom op volgend postadres:

 • Jobstudenten (weekendwerk)

  Wij zoeken studenten voor ondersteuning van logistieke taken tijdens de weekenden. dit omvat o.a. het op- en afdienen van maaltijden, het smeren van boterhammen, transport van maaltijdkarren, …

  Profiel:

  Werklustig, stipt, betrouwbaar, gemotiveerd, kennis van het Nederlands, vlot in de omgang en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. je hebt natuurlijk ook een warm hart voor ouderen.

  Aanbod:

  • Verloning van €11,21 netto per uur (+ eventuele zondagspremie).
  • Tewerkstelling op zaterdag en/of zondag van 11u tot 13u en/of van 16u tot 18u.

  Wil je meer informatie of wil je je kandidaat stellen?

  Neem dan zeker contact op met de personeelsdienst op 03/710.25.88 of via personeelsdienst@ocmwtemse.be.

  Je kan je kandidatuur ook per post bezorgen naar personeelsdienst, Kouterstraat 1, 9140 Temse.

 • Jobstudenten

  Voor de vakantiemaanden juli en augustus zoekt het OCMW elk jaar opnieuw tal van gemotiveerde jobstudenten voor vakantiewerk. Hou onze lopende vacatures in de gaten om u op tijd te kunnen inschrijven.

Stages

Onbezoldigde (school)stages

Binnen onze diensten en instellingen aanvaarden wij geregeld (school)stages na goedkeuring van een stageaanvraag. Deze (korte of lange) stages hebben meestal betrekking op studenten of cursisten binnen de schoonmaak, keuken, logistiek, verzorging of maatschappelijk werk.

De stageaanvraag dient steeds te gebeuren door de school of opleidingsorganisatie en is welkom op volgend postadres:

Na goedkeuring door het OCMW dient de school voor aanvang van de stage te zorgen voor:

 • een medisch attest van een erkende medische dienst indien dit is vereist
 • individuele stageovereenkomsten (in 3 exemplaren) reeds ondertekend door de student/cursist (of diens ouders) en de directie van de school of opleidingsorganisatie. De personeelsdienst stuurt één ondertekend exemplaar terug, houdt één bij voor het OCMW en geeft één exemplaar aan de student/cursist bij aanvang van de stage.

Het OCMW-personeel staat tijdens de stage graag in voor de deskundige begeleiding op de werkvloer, doch verwacht tevens een goede begeleiding en opvolging vanuit de school of opleidingsorganisatie.

Bezoldigde stages: leerwerkplaatsen (deeltijds leren en werken)

Het OCMW Temse biedt per schooljaar maximaal 3 leerwerkplaatsen aan voor studenten uit het deeltijds beroepssecundair onderwijs. Met hen wordt dan een Beroepsinlevingsovereenkomst (BIO) afgesloten. Deze leerwerkplaatsen worden als volgt verdeeld:

 • één in de keuken
 • één in de logistiek
 • één in de personenzorg

Bijkomende voorwaarden zijn:

 • studenten moeten inwoner zijn van Temse
 • studenten moeten bij de eerste BIO minimum 16 jaar zijn en nog geen 18 jaar
 • studenten moeten vooraf een (sollicitatie)gesprek voeren met het OCMW

De aanvraag voor een leerwerkplaats (BIO) dient steeds te gebeuren door de onderwijsinstelling en is welkom op volgend postadres:

Meer info omtrent BIO is te vinden in onderstaande link: http://www2.vlaanderen.be/personeelsbeleid/bijlagen/stages/De_BIO_in_vraag_en_antwoord_oktober08.pdf