Gezinszorg

 • Gezinszorg

  Gezinnen of alleenstaanden die niet in staat zijn hun huishoudelijke taken uit te voeren omwille van geestelijke en/of lichamelijke ongeschiktheid of wegens bijzondere sociale omstandigheden kunnen beroep doen op gezins- en bejaardenhulp.

  Voorwaarden

  De duur en de aard van de hulp is afhankelijk van de noden en de behoeften van de hulpvragers.
  U betaalt per uur. Het juiste bedrag hangt af van uw inkomen.

 • Zorgplan (Samenwerkingsinitiatief Thuiszorg)

  Het zorg –en begeleidingsplan heeft tot doel de zorgverlening rond de patiënt continu en op maat te laten verlopen in functie van diens evoluerende zorgbehoeften. Het is een soort overeenkomst tussen verschillende hulpverleners, familie en vrienden in functie van de patiënt.

 • Badmoment

  Cliënten gezinszorg en aanvullende thuiszorg kunnen voortaan genieten van een badmoment met hygiënische zorg en de gewenste nazorg (haartooi, nagelverzorging…). Het badmoment gaat door in de badkamer van het Woonzorgcentrum De Reiger dat voorzien is van een hoog laagbad of douche, badlinnen en standaard verzorgingsproducten. Dit alles wordt begeleid door een verzorgende van de dienst.

  Voorwaarden

  U bent cliënt gezinszorg en aanvullende thuiszorg, en betaalt 8 euro (exclusief begeleiding van de verzorgende). Reserveren op voorhand is verplicht.